Info recept

Mauro Menichetti
Restaurant «Nzet» Terug naar de lijst van recepten

Print dit recept

Mauro Menichetti

Appelmoes, geraspte Comté en ijs van gerookt spek

Eenvoud : 2

Snelheid : 3

Informatie over de chef

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 100 g jong Comté
  • 2 soeplepels rietsuiker
  • 2 stoofappels
  • 100 gr gerookt spek
  • ½ l rauwe melk
  • 5 eieren 

Voorbereiding

  1. Bereiding van de appelmoes:
    • Snij de appels in kleine stukjes.
    • Giet een beetje water in een braadpan, voeg er de appels en de rietsuiker aan toe.
    • Laat koken tot u een moes met stukjes verkrijgt. 
  2. Bereiding van het ijs van gerookt spek:
    • Mix het gerookt spek, de rauwe melk en de vijf hele eieren onder elkaar.
    • Bewaar in de koelkast tot het bijna volledig stijf geworden is. 
  3. Afwerking en garnering:
    • Plaats de appelmoes in een ijscoupe.
    • Bestrooien met geraspte Comté.
    • Daarop een bol ijs van gerookt spek plaatsen. 
  4. Suggestie :
    • Doe wat wasabimousse bovenop de bereiding: mix 200 ml sojamelk, 1 koffielepel wasabipoeder, 1 snuifje zout en 1 soeplepel water tot u een mousse verkrijgt.